متخصصان بهداشت هشدار دادهاند که پس از دریافت یک یا دو دوز واکسن، همچنان امکان ابتلا به کووید-۱۹ وجود دارد؛ اما این موضوع، به معنی بیاثر بودن واکسن نیست.
در هفتههای اخیر، عدهای از مردم بهعلاوه دستکم سه عضو کنگره آمریکا، شامل استیون لینچ و لوری تراهان، نمایندگان دموکرات ماساچوست، و آدریانو اسپیات، نماینده دموکرات نیویورک، گفتهاند با وجود آن که یک یا دو دوز واکسن فایزر-بیونتک یا مدرنا دریافت کردهاند، جواب آزمایش کرونای آنان مثبت شده است.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
با این حال، مرکز مهار و پیشگیری بیماریهای آمریکا اعلام کرده است که اثرگذاری هر دو واکسن پس از اولین تزریق، ۵۰ درصد و پس از تزریق دوم، ۹۵ درصد است ولی طبیعتا همچنان پنج درصد حاشیه خطا برای ابتلا به بیماری وجود دارد. این سازمان تاکید کرد که ایمنی بهسرعت ایجاد نمیشود و ممکن است ۱۰ تا ۱۴ روز یا حتی بیشتر زمان لازم باشد تا بدن شخص پادتنهای لازم را بسازد.
این سازمان در بیانیهای اعلام کرد:«این یعنی ممکن است شخصی درست پیش یا پس از تزریق واکسن به ویروس عامل کووید-۱۹ آلوده و بیمار شود؛ دلیلش این است که واکسن وقت کافی برای ایجاد ایمنی نداشته است.»
این سازمان همچنین توضیح داد محققان هنوز مطمئن نیستند که واکسن زدن، که تا حدی زیادی مانع از ابتلا به بیماری میشود، آیا از مثبت شدن جواب آزمایش و انتقال ویروس به دیگران نیز پیشگیری میکند یا خیر؛ به همین دلیل به افراد واکسنزده هشدار داده میشود تا همچنان ماسک بزنند و فاصله اجتماعی را رعایت کنند.
© The Independent